Leeshoek

Solitude

Laatst kwam ik het woord Solitude tegen. Wat een mooi woord…

Solitude betekent in het Engels “positieve afzondering”. Positieve afzondering, even alleen zijn, helemaal met jezelf…wat vind ik dat fijn. Ik kan daar soms echt naar verlangen. Dan denk ik groot: nog weer eens op zo’n fijne retraite, alle tijd aan mij en mij alleen.

Dan realiseer ik me dat ik dat elk moment van de dag solitude kan ervaren… Gewoon op m’n lekkere stoel in het zonnetje met een kopje thee bij de hand. Genieten van het hier en nu, even helemaal met mezelf, solitude…

Het is vast niet toevallig dat ik redelijk veel mensen in mijn praktijk krijg, waar geen tijd en rust voor zichzelf nemen het thema is. De ene keer kom het naar boven bij Je geboorte in kaart, de andere keer bij een Kindertolk-traject. Misschien is het een “ding” van deze tijd waarin zoveel van ons verwacht wordt, waarin presteren belangrijk gevonden wordt. Zelfs kleutertjes moeten al van alles.

Blijkbaar vinden we het lastig om tijd voor onszelf te vinden, ook voor mij. Daarom een tip voor een moment voor jezelf, om solitude te ervaren: ga ’s nachts eens een eindje rijden. Stap in je auto en rijd zomaar ergens heen met op de achtergrond een fijn liedje en je gedachten gaan de vrije loop.

De volgende keer dat ik weer behoefte heb aan solitude dan ga ik dit eens proberen. En jij?

= November 2018 =

 

Lees ook eens mijn eerdere berichten in deze leeshoek met mooie quotes en (boeken)tips en mijn artikelen over antroposofie.