Oudercursus Present Child®

Oudercursus Present Child®

De oudercursus Present Child® Methode is een dag waarin je, samen met andere ouders, een dag onderdompelt in de methode. Tijdens die dag ga je vooral leren luisteren naar wat jouw kind je over jouw leven vertelt.

Hoe ziet de cursusdag eruit?

Met behulp van foto’s van je kind(eren) gaan we met elkaar kennismaken. Daarna zal ik jullie meer vertellen over de methode: hoe is het ontstaan, hoe werkt het, wat kan je als ouder verwachten van de methode.

Vervolgens gaan we direct aan de slag met een eigen casus: jij brengt in wat je raakt in je kind, waar je elke keer tegen aan loopt of waar je je zorgen over maakt. Dit kan gaan over de ontwikkeling van je kind, het spel, het gedrag en zelfs over de gezondheid van je kind. Nadat dit in kaart is gebracht, ga je zelf aan het werk met het vertalen naar jezelf. Samen gaan we dan vertalingen uitwisselen, omdat mijn ervaring is dat we niet voor niets met deze groep mensen bij elkaar zitten. Juist daardoor kunnen we veel van elkaar en elkaars voorbeelden leren.

Wens en perspectief

We gaan verder met oefenen door te kijken naar taal en hoe je dit kunt gebruiken in de communicatie met je kind. Daarna gaan we, met behulp van het formuleren van een wens, een concrete stap in je proces uitwerken.

We sluiten de dag af met het in kaart brengen van een mooie, positieve eigenschap van je kind. Hieruit halen we een prachtig perspectief voor je eigen leven.

Wat brengt de cursus jou

De cursus leidt er altijd toe dat er iets in jezelf verschuift. Hierdoor komt je kracht beter tot zijn recht en kan je liefde beter stromen.

Het werkt twee kanten uit: jouw kind geeft je elke dag die prikkels die je helpen te zijn wie je in wezen bent. Je hoeft alleen nog maar te leren kijken en luisteren naar de aanwijzingen van je kind(eren) en dát leer je op de oudercursus Present Child®. Het doet je kinderen èn jezelf enorm goed om op die manier jullie levens met elkaar te kunnen delen.


De liefde tussen ouders en kinderen zorgt dat het blijft werken, jaar in, jaar uit. Een methode om nooit meer te vergeten.

Kosten 133 euro, inclusief koffie, thee, materiaal en biologische lunch. Als de kosten een doorslaggevend bezwaar zijn, neem dan even contact met mij op.