Over mij

Rozemarijn de Kruijf (1972), Spiritueel coach (medium- en transhealingtherapeut®) en Kindertolk®.

Ik ben gescheiden en heb een dochter (2004) en een zoon (2009). Ik woon in Assen.

In 2015 ben ik, naast mijn werk bij VNN, met heel veel plezier gestart met mijn eigen praktijk, De Zonnewende, om ook op een andere manier mensen te ondersteunen bij het verder ont-wikkelen van zichzelf (en als ouder). Sinds 2019 heb ik het werk bij VNN losgelaten en nu heb ik alle tijd voor De Zonnewende. Het voelt als een hele goede keuze. Ik kan helemaal werken op de manier die bij mij past. Ook ervaar ik nu meer balans tussen werk en privé: ik heb meer tijd voor onze kinderen en voel me meer ontspannen.

In 2022 ben ik dienst gegaan bij HBpunt. Daar werk ik op precies dezelfde manier als binnen mijn eigen bedrijf. 1 januari 2023 heb ik de stap genomen om de Zonnewende de stoppen en alleen nog bij HBpunt te werken. Mijn website blijft nog bestaan voor alle informatie die erop staat en eventueel kunnen HBpunt cliënten dit nog lezen. 

 

Kindertolk

Toen ik zelf kinderen mochten krijgen, zag ik in mijn kinderen een spiegel. Net als veel ander ouders die ik tegenkwam, zocht naar hoe ik dat spiegelbeeld duidelijk kon krijgen.

Onze zoon sliep heel slecht toen hij net geboren was. In onze zoektocht naar een oplossing vertelde mijn homeopaat mij over het boek het Fluisterkind, en over de Present Child methode. Ik was direct verkocht: wat een bijzondere methode, wat bijzonder dat mijn kinderen mij zoveel op zo’n diep niveau willen laten ont-wikkelen! Gevolg was dat ik in 2011 de oudercursus volgde bij één van de grondlegsters van de methode, Janita Venema, en in 2012 ben begonnen met de opleiding tot Kindertolk®. Het heeft me door de jaren heen ontzettend veel gebracht: allerlei spiegelmomenten met mijn kinderen waardoor ik groeide als ouder en als mens. Ik ben heel dankbaar dat ik deze methode heb mogen leren kennen en er nu zelfs mee mag werken.

Ondertussen ont-wikkel ik me steeds weer een stapje verder, o.a. dankzij mijn prachtige kinderen die elke keer opnieuw een blinde vlek open leggen en de energie die om ons heen is.

Healing

Net als vele mensen in de westerse wereld was ik me niet erg bewust van de energie die om ons heen is. Door ervaringen in mijn leven ben ik hier steeds meer open voor gaan staan. Dit begon toen mijn moeder Therapeutic Touch-docent werd. Naarmate ik ouder werd, kwam ik meer mensen in mijn leven tegen die meer voelden dan zichtbaar was. Tijdens een retraite in de Belgische Ardennen begon ik zelf meer te voelen en ervaren en in 2014 kwam de opleiding tot mediumschap en trans-healing therapeut® op mijn pad. Eigenlijk tot mijn verbazing ben ik de opleiding gaan volgen en bleek ook ik “gewoon” te kunnen leren werken met energie. Nu gebruik ik het healen met regelmaat in mijn praktijk.

En verder…

De afgelopen jaren heb ik nog prachtige cursussen mogen volgen: Intuïtief coachen met het Krachtstenenspel, Geboorte in Kaart (waarbij gekeken wordt naar hoe je geboorte van invloed is op wie je bent geworden) en Emotioneel Lichaamswerk (een manier van werken waarbij ademen, geluid en bewegen je bewust maken van je lijf). En nu recentelijk Reflexen in combinatie met BrainGym en de massage “Verbroken Verbinding”.

Al deze cursussen zijn gericht op intuïtie, voelen en leren wat in jou speelt en leeft. Wat ik heb geleerd in de cursussen heb ik geïntegreerd in mijn werkwijze.

Ik ben mijn ontwikkeling steeds meer gaan zien als een spirituele ontwikkeling. Van daar ook dat ik me intussen Spiritueel Coach ben gaan noemen. En spiritualiteit is voor mij de verbinding tussen hemel en aarde, het kunnen (in)voelen van anderen, tegelijkertijd geaard zijn, met beide voeten op de grond.

En mijn zoon? Die slaapt tegenwoordig als een roos! 🙂