Voorbeelden healing

EHBO-healing week

Vorige week was een week vol ehbo-healings geven tijdens pijnlijke momenten in en om het huis. Eerst het hondje van mijn vriendin dat tandjes en kiezen moest laten trekken. Al eens eerder had ik het hondje een healing willen geven toen ze pijn leek te hebben, maar toen liep ze steeds bij me weg. Het was op dat moment dus niet wat ze nodig had. Deze keer was het anders: ze keek me aan, nog een beetje suffig, en bleef rustig liggen. Eerst concentreerde ik me op haar en toen voelde ik de energie via mijn kruinchakra binnen komen. Ik voelde de energie om me heen en ik mocht beginnen. Ik voelde waar ik moest zijn, zowel bij haar bekje als “lijnen trekken” naar haar lijfje. Door de pijn in haar bekje was ze een beetje vergeten dat ze ook nog een lijfje had, door healing van kopje naar lijfje kwam alles weer bij elkaar. Ik voelde ook da2016 02 17 foto handent ze wat in de war was, waarschijnlijk nog door de narcose. Ondertussen zakte haar koppie steeds naar beneden en uiteindelijk zakte ze half in slaap. Van mijn vriendin heb ik inmiddels gehoord dat ze heel voorspoedig hersteld.

Hierna had mijn zoontje wat eerste hulp nodig. Hij kreeg zijn vingers tussen de deur, zo hard dat er dikke deuken in zijn vingertjes stonden en hij huilde natuurlijk tranen met tuiten… Ook nu heb ik me helemaal op hem afgestemd, de energie door laten komen en vervolgens haar werk laten doen. De pijnprikkeltjes (ver)deelden zich steeds meer en ik voelde ze via mij de aarde in gaan. Mijn zoontje huilde ondertussen en werd vervolgens steeds iets rustiger. Op een gegeven moment zei hij: het is genoeg hè mama? We keken naar zijn hand en we zagen dat de deuken weg waren, een lichte blauwe waas bleef achter. Hij kon zijn vingers gewoon bewegen, gaf me een kus en ging weer verder met waar hij mee bezig was.

2016 02 17 foto ehboEn dan tot slot ons eigen katje dat gesteriliseerd moest worden. Wat een stress voor de arme schat om bij de dierenarts te zijn. Na de operatie en nadat ze even flink boos was geweest op ons (wat hebben jullie me aangedaan…) kwam ze bij me op schoot. Hetzelfde gebeurde als bij het hondje van mijn vriendin: de energie ging stromen. Ik voelde prikkels bij haar buik die langzaam minder werden, oftewel de energie om haar heen en in haar worden weer geneutraliseerd. De volgende ochtend deed ze alsof er niets gebeurd was: ze wilde eten, naar buiten, spelen.

Prachtig om te zien wat healing ook kan betekenen bij acute problemen.

 

Balans consult

Wat een mooi balans consult vandaag: mijn cliënte komt binnen met kiespijn. Daar gaan we dan eerst maar even aandacht aan geven met een healing. Ik voel gelijk de spanning op het “kiezen” tussen denken en voelen: hier zit een “hoofd-mens” voor me. Dan zak ik af naar haar heupen: ook hier voel ik dat de balans gezocht word. Dit herkent ze direct, zowel letterlijk (pijn in haar rug door heupen die niet in balans zijn) als figuurlijk (balans tussen denken en voelen). Daarna ga ik naar haar voeten waarvan er 1 warm wordt en 1 koud blijft.

En ondertussen gaat ze steeds meer voelen van de healing die ik geef: warmte, prikkeltjes, pijn die zich meer verspreid. Zoals ze zelf aangeeft: ik word me meer bewust van het voelen en hoe me dat ontspant. Prachtige ont-wikkeling toch?!

Een week later hoor ik van haar dat haar kiespijn is gaan herstellen vanaf de dag dat ze bij mij is geweest. Ook heeft ze haar gevoel gevolgd over iets waarover ze in haar hoofd bleef twijfelen.